Hamurlu Ispanak

Hamur için ;

  • 3 bardak un
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • Tuz

Harç için ;

  • 1 kg ıspanak
  • 250 gr kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • Tuz

Unu eleyerek yoğurma kabına alalım. Margarin , zeytinyağ ve 1 çorba kaşığı su (içerisine tuzu koyup eritelim) ekliyoruz. Mayayı ılık şekerli suda eritelim. Kabardığında una ekleyelim. İyice yoğurarak hamur kıvamına getirelim.Hamurumuzu yağlı kağıda sarıp buzdolabına alıp bekletelim. Ispanakları yıkayıp temizledikten sonra kaynar suda haşlayalım. Ispanakları ince ince kıyalım. İçerisine tuz ve rendelenmiş kaşarı ekleyelim. Margarini ayrı bir tencerede eritelim. Karıştırarak azar azar unu ekleyelim. Yağlı unu bir süre kavurduktan sonra azar azar sütümüzü ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim ve tuzu ekleyelim. Bu sosu ıspanaklı karışımımıza ekliyoruz. Ispanaklı karışımımız soğuduktan sonra içerisine yumurtanın sarısını kırıp karıştıralım. Bir başka kapta yumurta akını karıştıralım. Azar azar karışıma ekleyelim. Hamurumuzu 3 parçaya ayıralım. 2 parçasını merdane ile birleştirip incelterek açalım. Bu hamurumuzu kalıba koyalım fazla gelen kısımları kalıp dışına sarkıtalım. Ispanaklı karışımı kalıba dökelim. Kalan hamuru da merdane ile açarak ıspanakların üstünü örtelim. Kalıbın yanından taşan hamurları keselim. İki hamurun uçlarını parmaklarımızla ezerek birleştirelim. Kestiğimiz parçalarla hamurumuzun üzerini süzleyebiliriz. Kalan yumurtayı hafif çırpıp hamurun üstüne döküp fırça yardımı ile sürelim. 200 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat kadar pişirelim.

Afiyet Olsun :)