Hamsi Buğlama Nasıl Yapılır

Nefis hamsi buğlama tarifi.

Malzemeler;

Tereyağı (Pratik ölçü; 1 Çorba )

Soğan (Pratik ölçü; 2 Adet)

Maydanoz (Pratik ölçü; 4 Dal)

Domates (Pratik ölçü; 1 Adet)

Limon (Pratik ölçü; 2 Adet)

Kekik (Pratik ölçü; 1 Çay Kaşığı)

Defne Yaprağı (Pratik ölçü; 1 Adet)

Tuz, Karabiber (Pratik ölçü; İsteğe Bağlı)

Sivri Biber (Pratik ölçü; 3 Adet)

Hamsi (Pratik ölçü; 1 Kg.)

Balık Temizleme;

Balıkların kafası kesilir ve çıkarılır, karnı temizlenir ve bütün kılçık çıkartılır. Bol suyla yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır.

Aromatik Malzeme Hazırlama

Soğan, biber ve domates temizlendikten sonra ince kıyılır. Soğanlar tereyağında pembeleştirilip biber ve domate ilave edildikten sonra beş dakika daha pişirilir. Kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber katıldıktan sonra bir su bardağı su konulur ve bir dakika kaynatılır.

Balık Pişirme

25-30 cm çapında bir fırın tepsisine sosun yarısı konulur. Üzerine balıklar yerleştirilir. Kalan sos balıkların üzerine dökülür. En üste kabukları soyulmuş domates ve limon dilimleri yerleştirilir. Tepsi 200 C'de ısıtılmış fırına verilerek 20 dakika civarında pişirilir. Daha sonra üzerine maydanoz ve biraz limon suyu ilave edilir ve servis yapılır. Garnitür olarak ise sade pilav verilebilir.

Afiyet Olsun :)