Güveçte Pilav

Malzemeler ;
- 1 parça tavuk göğsü
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı su
- yarım su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 200 gr. mantar
- 1 tane havuç (haşlanmış)
- 1 tane soğan
- Tuz , karabiber
- yarım çay bardağı sıvıyağ
Beşamel sos için ;
- 1 tane yumurta
- 1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1,5 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 100 gr kaşar rendelesi
Pirinçleri güzelce yıkayalım. Bir tencerede soğanlarımızı doğrayıp kavuralım. Mantarlarıda içerisine ilave edelim kavurmaya devam edelim. Mantarlar suyunu çekince pirinçleri ilave edip kavuralım. İçerisine küp küp doğranmış havuçları , tavuk etini , bezelyeyi , sıcak suyu , tuzu ve baharatları ilave edelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavı güveç kaplarına dökelim. Beşamel sos için de bir tavaya sıvıyağ alıp unu ilave ederek sürekli karıştıralım. Sütü ve tuzu ilave edip üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Biraz soğuyunca içerisine yumurtayı kıralım. Sosumuzu güveç kaplarının üzerinde gezdirelim. En üzerine de kaşar rendesini serpelim ve 200 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :)