Güveç Kebabı

Malzemeler ;

  • 3 orta boy patlıcan
  • yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4-5 sivri biber
  • 8-10 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Patlıcanları şeritli şekilde olacak şekilde soyalım. Ve küp küp doğrayalım. Üzerine küp küp doğradığımız domatesleri , soğanı , sarımsağı , sivribiberi , tuzu ve baharatları ekleyip harmanlayalım. Güveç tencereye yağı alalım. Etleri ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Sebzeleri tencereye ekleyelim. Üzerine sıvıyağ gezdirelim. Güvecin kapağını kapatarak çok ağır ateşte pişirelim. Yemeği ateşten alıp ılıtalım. Tencereyi servis tabağına ters çevirerek etler üstte kalacak şekilde yemeği servis tabağına çıkaralım.

Afiyet Olsun :)