Gökkuşağı Tatlısı

Malzemeler ;

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti

Şerbet için ;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • çeyrek limon suyu

Yumurtaları çırparak köpürmesini sağlayalım ardından yoğurt ve yağı ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız karışıma unu , irmiği , kabartma tozunu , ekleyerek karıştıralım. Margarinle yağlanmış ve tabanına şeker serpiştirilmiş tepsiye boşaltalım. 200 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatalım. Soğuduktan sonra pişirdiğimiz tatlımızın üzerine dökelim.Şerbeti çektikten sonra ufak parçalar şeklinde kare kare keserek tabaklara koyalım. Üzerine krem şanti ile süs yaparak servis edebiliriz.

Afiyet Olsun :)