Girit Kebabı

Malzemeler ;

  • Yarım kilo iri parça et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 tane kuru kayısı
  • 1 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • bir tutam tarçın
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ

Eti tencereye koyalım ve üzerine 2 çay kaşığı tuz serpelim. Kısık ateşte 2 saate yakın pişirelim. Pirincimizi kaynar su ile ıslatıp üzerine tuz ekleyelim. Kuru kayısıyı küçük kare parçalara bölelim. Kaynattığımız eti çatalla didip içerisine kayısıları ekleyelim. Ardından doğranmış biberi , domatesi , baharatları ve 2 kaşık tereyağını koyup bir kaç dakika daha pişirelim. Pilav tenceresine kalan yağları ve haşladığımız pirinci koyup kavuralım. 2 bardak su ve 2 çay kaşığı tuzu koyup pişirelim. Pilavımızı servis tabağına alalım üzerine de etlerimizi koyup servis edelim.

Afiyet Olsun :)