Girit Kebabı

Malzemeler ;
- Yarım kilo iri parça et
- 2 su bardağı pirinç
- 6 tane kuru kayısı
- 1 tane domates
- 2 tane sivri biber
- bir tutam tarçın
- yarım çay kaşığı karabiber
- 4 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
Eti tencereye koyalım ve üzerine 2 çay kaşığı tuz serpelim. Kısık ateşte 2 saate yakın pişirelim. Pirincimizi kaynar su ile ıslatıp üzerine tuz ekleyelim. Kuru kayısıyı küçük kare parçalara bölelim. Kaynattığımız eti çatalla didip içerisine kayısıları ekleyelim. Ardından doğranmış biberi , domatesi , baharatları ve 2 kaşık tereyağını koyup bir kaç dakika daha pişirelim. Pilav tenceresine kalan yağları ve haşladığımız pirinci koyup kavuralım. 2 bardak su ve 2 çay kaşığı tuzu koyup pişirelim. Pilavımızı servis tabağına alalım üzerine de etlerimizi koyup servis edelim.
Afiyet Olsun :)