Fıstıklı Hindi Sarma

Malzemeler ;

  • 2 adet hindi göğüsü
  • 6 dilim salam
  • 3 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz , karabiber

Harcı için ;

  • 6 çorba kaşığı zeytinyağ
  • yarım demet roka
  • 4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı antep fıstığı içi
  • Tuz ,  karabiber

Üzerine süs olarak arzuya göre taze nane yaprağı.

Hindi göğüslerini tezgahta güzelce dövelim. Üzerine hazırladığımız harcı serip rulo şeklinde saralım. Açılmaması için kürdandan yardım alabiliriz. Rulonun üzerine tereyağını gezdirip tuz ve karabiber serpelim. Ruloyu yağlanmış tepsiye alıp içerisine yarım çay bardağı su dökelim. Folyo ile tepsiyi kaplayıp ısıtılmış fırında 2 saate yakın pişirelim. Fırından alıp folyoyu çıkaralım üzerine tepsideki sostan tekrar gezdirelim.

Harç için tüm malzemeleri robotta püre haline getirmemiz yeterlidir.

Afiyet Olsun :)