Fırında But

Malzemeler ;
- 1 adet kuzu but
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet pırasa
- 1 baş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- karabiber
- Tuz
Üzerine ;
- 5-6 dal taze kekik
- 1 dal biberiye
- 3 yaprak adaçayı
- 7-8 dal maydanoz
- 2 adet defne yaprağı
- 1 su bardağı suTereyağını , zeytinyağını , tuz , karabiber ve kırmızı biberi karıştıralım. Bu karışımı butun üzerine güzelce bulayalım. Doğranmış soğan , sarımsak , pırasa , havuç ve patatesi fırın tepsisine yayalım. Zeytinyağı , tuz ve karabiberi sebzelerle karıştıralım. Üzerine de butumuzu da yerleştirelim. Taze kekik , biberiye , adaçayı , maydanoz ve defne yaprağını etin üzerine koyup bir ip yardımı ile (mutfak ipi) saralım. Tepsimize 1 su bardağı suyu ekleyelim ve üzerini folyo ile saralım. Isıtılmış 200 derecelik fırında 4-5 saat pişirelim. Fırından tepsiyi alıp tepsideki sostan üzerinde gezdirelim kızarana kadar pişirelim. Dilimleyerek servis edebiliriz.Afiyet Olsun :)