Fırında But

Malzemeler ;

  • 1 adet kuzu but
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz

 

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet pırasa
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • karabiber
  • Tuz

Üzerine ;

  • 5-6 dal taze kekik
  • 1 dal biberiye
  • 3 yaprak adaçayı
  • 7-8 dal maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 su bardağı suTereyağını , zeytinyağını , tuz , karabiber ve kırmızı biberi karıştıralım. Bu karışımı butun üzerine güzelce bulayalım. Doğranmış soğan , sarımsak , pırasa , havuç ve patatesi fırın tepsisine yayalım. Zeytinyağı , tuz ve karabiberi sebzelerle karıştıralım. Üzerine de butumuzu da yerleştirelim. Taze kekik , biberiye , adaçayı , maydanoz ve defne yaprağını etin üzerine koyup bir ip yardımı ile (mutfak ipi) saralım. Tepsimize 1  su bardağı suyu ekleyelim ve üzerini folyo ile saralım. Isıtılmış 200 derecelik fırında 4-5 saat pişirelim. Fırından tepsiyi alıp tepsideki sostan üzerinde gezdirelim kızarana kadar pişirelim. Dilimleyerek servis edebiliriz.Afiyet Olsun :)