Fındık Ezmeli Yanardağ Kurabiyesi

Malzemeler;

  • Yarım bardak tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 kaşık (tepeleme) fındık ezmesi
  • Un
  • Çilek marmelatı

Hazırlanışı;

Bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri nişasta, yumurta, sıvıyağı, kabartma tozu, vanilya şekeri, fındık ezmesi ve unu kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine bıçak ile kesikler atarak 180 derecelik fırında pişirin. Daha sonra soğuyan kurabiyelerin üzerine marmelatı ilave edip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)