Etli Pirinçli Kabak Yemeği
Klasik kabak yemeğinin pirinçli, kıymali hali. Kıymasız da çok güzel olur. Bolca dereotu veya maydanoz da çok yakışıyor ama o gün evimde yoktu. Yapımı basit ama enfes bir tencere yemeği…
Malzemeler
- 1 kg. kabak
- 1 adet iri soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates (benim yoktu)
- 150 gr. orta yağlı kıyma
- 3 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı pirinç
- Karabiber, tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Varsa dereotu ve maydanoz
Yapılışı
- Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp, yağla beraber tencereye alın. Hafif sararana kadar soteleyin.
- Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar çevirin.
- Domatesleri yemeklik doğrayıp ilave edin. Hafif pişince irice doğradığınız kabakları, irice doğranmış sarmısağı ve yıkanmış pirinci ekleyin.
- 1 su bardağı kadar su ilave edin. Tuz ve karabiberini de atıp kısık ateşte pirinçler açılana kadar pişirin.
- Ayran ve taze soğanla mis gibi gider. Afiyet şifa olsun
- Vereni Unutmayın lütfen! Şükrünüz bol olsun!