Etli Pirinçli Kabak Yemeği

Klasik kabak yemeğinin pirinçli, kıymali hali.  Kıymasız da çok güzel olur. Bolca dereotu veya maydanoz da çok yakışıyor ama o gün evimde yoktu. Yapımı basit ama enfes bir tencere yemeği…

Malzemeler

  • 1 kg. kabak
  • 1 adet iri soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (benim yoktu)
  • 150 gr. orta yağlı kıyma
  • 3 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • Karabiber, tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Varsa dereotu ve maydanoz

Yapılışı

  • Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp, yağla beraber  tencereye alın. Hafif sararana kadar soteleyin.
  • Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar çevirin.
  • Domatesleri yemeklik doğrayıp ilave edin. Hafif pişince irice doğradığınız kabakları, irice doğranmış sarmısağı ve yıkanmış pirinci ekleyin.
  • 1 su bardağı kadar su ilave edin. Tuz ve karabiberini de atıp kısık ateşte pirinçler açılana  kadar pişirin.
  • Ayran ve taze soğanla mis gibi gider. Afiyet şifa olsun
  • Vereni Unutmayın lütfen! Şükrünüz bol olsun!