Etli Kirtleme

Etli Kirtleme tarifi.

Malzemeler

  • 750 Gr. Kuzu But Kuşbaşı
  • 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Adet Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Havuç
  • Tuz, Karabiber

Üzerine;

  • Yarım Karnıbahar

Püre;

  • 4 Patates
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • Tuz
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Yapılışı;

Sıvı yağda etleri suyunu çekene kadar kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyerek soteleyin. Domates, salça ve havuç ekleyip 10 dakika kavurun. Üzerine 1 su bardağı su koyun. Etler yumuşayana kadar baharatla pişirin. Küp doğranmış patatesleri 1 su bardağı suda haşlayın. Süt, tereyağı ve baharat ekleyip püre yapın. Karnıbaharı 10 dakika haşlayıp iri parçaları püreye ekleyin. Tepsiye etli karışımı boşaltıp üzerine karnıbaharlı püre ve kaşar peyniri koyun. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve servis yapın

Afiyet Olsun :)