Etli Gevrek Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım paket fiyonk makarna
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıvı yağ

Etli Sos

  • 1 Kg kemikli kuzu kuşbaşı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı;

Ete 5 bardak su koyarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Etlerin kemiklerinden ayırdıktan sonra, kemik suyunu kullanmak üzere saklayın. Ayıklamış olduğunuz etleri baharat, tuz ve tereyağında soteleyin. Makarnanızı 2,5 lt tuzlu su ile 7 dakika haşlamaya bırakın ve haşlandıktan sonra suyunu süzün. Daha sonra makarnanızı kağıt havlu ile kurulayın. Makarnayı mısır unu ve baharatla iyicene harmanlayın ve kızgın yağda makarnanızı iyicene kızartın ve makarnanızı tabağa koyun. Üzerine sotelediğiniz etleri ve ayırdığınız 1 bardak et suyunu üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)