Etli Domates Dolması

Malzemeler ;

  • 6 adet domates
  • 8 çorba kaşığı margarin
  • 2 adet soğan
  • 300 gram koyun kıyması
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • yarım demet nane

Yıkadığımız domatesleri alt tarafı kapak şeklinde ayrılmadan kesilir. Kenarları biraz oyulur ve yandan ucu sivri bir bıçak sokularak içerisi çıkarılır. Bir tepsiye dizilir. Soğan rende yapılır. Yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Bütün domatesin içerisinden çıkartılmış olanlar ufak ufak kesilerek ilave edilir. Kıyma , tuz , karabiber ilave edilerek 15 dakika tekrar kaynatılır. Ateşten indirilir kıymanın salçası domates olan tepsiye süzdürülür. Kıymanın içine haşlanmış pirinç ince kesilmiş maydanoz , nane konur. Domateslerin içleri doldurulur. Üzerlerine tuz serpilir orta dereceli fırında 30 dk pişirilir.

Afiyet Olsun :)