Erişte
Malzemeler;
- 6 bardak un
- 3 yumurta
- yarım bardak süt
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 100 gr kaşar peyniri
- 5 su bardağı su
- 3 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı;
Bir mermer veya tahta tezgah üzerinde un eleyin ve ortasını açın. Daha sonra yumurtaları bütün olarak kırın. Tuz ve süt ilave ederek katı bir hamur yapın. Hamurun altını ve üstünü unlayın. 10-15 dakika dinlendirin. Merdane ile biraz açın. Hamur üzerine bol bol un serpiştirin. 15 Dakika kaynadıktan sonra ateşten indirin ve üzerine 2 bardak soğuk su koyarak yarım saat bekletin ve sonra suyu süzün. Tencereye koyabilirsiniz. Üzerine haşlanmış yağ dökerek karıştırın. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kaşar peynir rendesi serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)