Ekşili Balık Tarifi
Ekşili balık tarifi.
Malzemeler;
- 1 Paket Filiz İnce Uzun Makarna
- 750 g Beyaz Etli Balık
- (çipura, levrek, lüfer, kefal vs..)
- 4 Adet Kuru Soğan
- 1 Baş Sarımsak
- 5 Adet Domates
- 6 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Adet Limon Suyu
- 3 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi
- 1 Su Bardağı Kıyılmış Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber ve Tuz
Hazırlanışı;
Tereyağında küp doğranmış kuru soğanı şeffaflaşana kadar kavurun. Sarımsak ve doğranmış domatesi ilave edip 20 dakika pişirin. Balıklarla beraber tüm malzemeyi ekleyin ve 15 dakika balıkları pişirin. Pişen balıkları tencereden alın ve kılçıklarını ayıklayarak tekrar tencereye koyun. Makarnayla balıklı sosunu karıştırarak servis yapın. 5 lt. suya tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan suya makarnayı ilave edin ve kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın. Arada sırada kontrol ederek 10 dakika haşlayın ve haşlanan makarnayı süzdükten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)