Düğün Çorbası

Malzemeler ;

  • 6 su bardağı su
  • 12 kahve fincanı un
  • 500 gram koyun ya da kuzu eti
  • 2 tane yumurta
  • 1 tane limon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Etimizi minik minik doğrayıp üzerini kapayacak kadar su koyup ateşe alalım. 1 saat kadar kaynadıktan sonra ateşten alınır. Ayrı bir kapta 2 yumurta sarısı , limon ve bir bardak su ilave edilerek çırpma suyu ile karıştırılır. Kaynayan et suyunu süzdükten sonra ateşe alıp içerisine karışım yavaş yavaş ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır. Ayrı bir kapta yağ kızdırılır. içerisine kırmızı biber ilave edilir ve çorba üzerinde gezdirilerek servis edilir.

Afiyet Olsun :)