Dondurmalı Tartolet Tarifi

Dondurmalı Tartolet Tarifi

Malzemeler;

  • 5 Çorba Kaşığı Margarin (75 Gr.)
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un (125 Gr.)
  • 1/2 Su Bardağı Şeker (85 Gr.)
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 7-8 Çorba Kaşığı Marmelat (140 Gr. Civarında)
  • Meyve Suyu
  • 1 Top Kaymaklı Dondurma

Hazırlanışı;

Margarini eritin, oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Yumurtayı çırpın, yağ, un, şeker ile karıştırın. Hamura, limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra streç folyoya sarın 1 saat buzdolabında, 10 dakika da derin dondurucu da bekletin.

Dolaptan çıkardıktan sonra merdaneyle açın. Yağlanmış porsiyonluk tart kalıplarına, elinizle kenarlarını kaldırarak yayın. Kıtır kıtır olması için çatalla çok sık aralıklarla delin. Marmelatı (kuşburnu, böğürtlen veya erik olabilir). Meyve suyuyla sulandırıp üstlerine sürün.

Önceden 200 C'de ısıtılmış fırınınızda 15-20 dakika kenarları kızarana dek pişirin. Birer top dondurma ile servis edin.

Afiyet Olsun :)