Çingene Pilavı Tarifi

Malzemeler;

  • 1 Paket Arpa Şehriye
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Domates
  • 1 Çay Bardağı Kıyılmış Maydanoz
  • 1 Çay Bardağı Kıyılmış Taze Soğan
  • 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
  • Tuz ve Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Zerdeçal
  • 5 Su Bardağı Tavuk Suyu
  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı;

Tereyağında küp doğranmış domates ve patatesi kavurun. Tavuk suyunu, tuz, karabiber, üzüm ve zerdeçalı ekleyerek bir taşım kaynatın. Şehriyeyi tencereye ekleyin. Buharı çıktığında çok kısık ateşte 15 dakika pişirin ve buhar tamamen tencereden çıkınca kağını açın. Maydanoz ve taze soğanla karıştırarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)