Çilekli Ferahlık

Malzemeler ;

1 paket kızarmış ekmek

1 paket Krem şanti

Çilek

Taze nane yaprağı

Karamael sos için ;

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Kreması için ;

4 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Öncelikle karamel sosumuzu hazırlayalım. Bunun için bir tavaya toz şekeri döküp ocak üzerinde eritiyoruz. Şekerler eridikten sonra sıcak suyu yavaş yavaş döküyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım. Tuzsuz kızarmış ekmekleri servis tabağımıza dizelim. Üzerine hazırladığımız karameli kaşık yardımı ile eşit miktarda dökelim.

Ayrı bir yerde sütü , toz şekeri , unu , yumurta sarısını , nişastayı , vanilyayı bir tencerede iyice karıştırıyoruz. Ocağa alıp pişmesini sağlıyoruz. Hazırladığımız krema sıcakken ekmeklerin üzerine döküyoruz. Bu tatlımız soğurken krem şantimizi tarife göre hazırlıyoruz. Kremşantiyide ekmeklerin üzerinde döküyoruz. Bıcak yardımı ile şekil verip üzerini düzeltebilirsiniz. En üst kısmına Çileklerimizi dilimleyip arzuya göre istediğimiz şekilde dizelim. Nane yapraklarını da üzerine isteğimize göre dizelim. Soğuk servis edelim.

Afiyet Olsun :)