Ciğer Sarma

Malzemeler;

  • 600 gr kuzu ciğeri
  • Tuz, karabiber ve kekik
  •  6 yaprak kuzu gömlek yağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı file fıstık
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı file badem

Hazırlanışı;

Ciğerleri küp şeklinde doğrayarak soğuk suda bekletin ve süzün. Önceden doğramış olduğunuz malzemeleri tereyağı ile soteleyin. Daha sonra üzerini kapatarak yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

İç Pilavın Hazırlanışı;

Pirinçleri tuzlu ve ılık suda 3-5 dakika kadar yıkayın ve süzün. Tereyağı ile fıstığı 3 dakika kavurun. Küp şeklinde doğramış olduğunuz ciğer ilavesiyle 3 dakika daha kavurun.

Afiyet Olsun :)