Ciğer Sarma
Malzemeler;
- 600 gr kuzu ciğeri
- Tuz, karabiber ve kekik
- 6 yaprak kuzu gömlek yağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı file fıstık
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- Yarım su bardağı tereyağı
- 1 yemek kaşığı file badem
Hazırlanışı;
Ciğerleri küp şeklinde doğrayarak soğuk suda bekletin ve süzün. Önceden doğramış olduğunuz malzemeleri tereyağı ile soteleyin. Daha sonra üzerini kapatarak yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
İç Pilavın Hazırlanışı;
Pirinçleri tuzlu ve ılık suda 3-5 dakika kadar yıkayın ve süzün. Tereyağı ile fıstığı 3 dakika kavurun. Küp şeklinde doğramış olduğunuz ciğer ilavesiyle 3 dakika daha kavurun.
Afiyet Olsun :)