Çatal Kurabiye
Malzemeler ;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 200 gr yumuşak margarin
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- çörekotu
- unYoğurdu , sıvıyağı , kabartma tozunu , şekeri , mahlebi , tuzu ve margarini iyice karıştırıyoruz.Hamur kıvamına geldiğinde elimize ufak bir parça alıp 2 elimizin arasında merdane şeklinde yuvarlayalım. Ortaya çıkan uzun hamurun iki ucunu bir birinin üzerine gelecek şekilde atarak örgü şekline getirin. Tepsimizi yağlayıp dizelim üzerine yumurta sarısını hafif çırpıp sürelim. Arzuya göre çörek otu da serpebiliriz. Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.