Çanakkale Mantısı
Malzemeler ;
Hamuru için ;
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un 1 kahve fincanı su
- tuz
- 8 su bardağı su mantıları haşlamak için kullanılacak
Üzeri için ;
- 5 çorba kaşığı sıvıyağ
- kırmızıbiber
İçerisine ;
- 50 gr beyaz peynir
- 5-6 dal maydanoz
Bir kaba un , yumurta , tuz ve suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar yapıp bir kaba koyalım üzerine nemli bir bez örtelim. 20 dk kadar dinlendikten sonra bezeleri açalım. Bezeleri kare şekillerde keselim. Peynir ve kıyılmış maydanozu karıştıralım. Kare hamurların bir köşelerine koyarak uçlarını kapatalım üçgen parçalar elde edelim. Kaynayan suyun içerisine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurunu tencereye aktarıp iki partide yumuşayana kadar haşlayalım. Delikli kepçe ile servis tabağına koyalım. Bir tavada sıvıyağ kızdırarak kırmızıbiber ekleyip mantılar üzerinde gezdirelim.
Afiyet Olsun :)