Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Yeni evli bir izleyicimden gelen istek üzerine nefis bir bulgur pilavı tarifi vereyim sizlere. Yanında taze acı biber, turşu, soğan ve buz gibi bir ayran olursa bizim için nefis bir öğün savar. Yemeğin başında Bismillah, sonunda içten bir Elhamdulillah demeyi sakın unutmayalım.

BULGUR PİLAVI TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı iri pilavlık bulgur

1 çay bardağı şehriye

3.5 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1.5 tatlı kaşığı tuz

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tencereye zeytinyağı ve şehriyeyi koyup, şehriye kızarana kadar kavurun.

Tereyağını ekleyin. (Tereyağını başta eklersek, şehriye kavrulana kadar yağ yanar!)Eriyip hafif kızarınca bulguru ekleyin. Bulguru 2 dakika kadar kavurup suyunu ve tuzunu ekleyin.

Kaynamaya başlayınca altını kısın. Dibinde çok az su kalana kadar pişirmeye devam edin.

Dibinde kalan bir kaç kaşık suyu dinlenme esnasında bulgur çekecek ve daha yumuşak bir pilavınız olacak.

Yaklaşık 15 dakika dinlenen bulgur pilavı servise hazır. Afiyet olsun.

NOT: Bazı bulgurlar 1′e 3 oranında su çeker. Eğer pilav pişerken suyu çekilmiş ama istediğiniz yumuşaklığa gelmemişse, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.

Kepekli bulgurlar kepeksizlere oranla daha fazla su çekerler. İlk pişirmeden sonra tam ölçüyü kendiniz belirliyebilirsiniz.