Borgeze Makarnası

Malzemeler ;

  • 1 buçuk çubuk makarna
  • 500 gram lor peyniri
  • 1 bardak süt
  • 2 buçuk kaşık margarin
  • 200 gram macar salamı
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gram rendelenmiş gravyer peyniri
  • 1 kaşık un
  • 1 yumurta
  • yarım bardak krema
  • Tuz

Bir Kaseye lor peynirini ve rendelenmiş kaşar peynirini koyup güzelce karıştıralım. Karıştırmaya devam ederken çiğ kremayı da ekleylim. Ayrı bir yerde bir bardak süt kaynatılır. Mazar salamını mutfak robotundan geçirip ya da ince ince kıyarak kıyma haline getirelim. Makarnamızı kırmadan haşlayalım. Başka bir kapta yağ , un , süt ve tuz konur , un yakmadan beşamel sos hazırlanır. Beşamel sos soğumadan gravyer peyniri eklenir karıştırmaya devam ederken bir yumurta sarısı eklenerek güzelce yedirilir.

Makarnayı süszdükten sonra margarini ufak parçalar halinde makarnaya ekleyip karıştırılır. Iısıya dayanıklı cam bir kayık tabak iyice yağlanır. Bu kaba önce bir kat makarna yayılır. Üstüne bir kat lor peynirli karışımdan dökülür ve salam kıymasından serpiştirilir. Bunun üstüne ikinci bir kat makarna , lorlu karışım ve salam kıyması konur. Malzemenin tamamı konduktan sonra üstüne beşamel sos dökülür. Kalan yağ küçük parçalara bölünerek serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirilir. Makaranın üzerinde ki sos kızarınca fırından alalım ve sıcak servis edelim.

Afiyet Olsun :)