Bir Dağ Masalı

Malzemeler ;
- 3 adet yumurta
- yarım çay bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- yarım su bardağı nişasta
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Parfe için ;
- 2 buçuk su bardağı süt
- yarım su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 75 gr margarin
- Dondurulmuş çilek , vişne , frambuaz arzuya göre
- 1 adet kivi
- 1 adet muz
Kek kalıbını yağlayalım ve tabanına un serpelim. Yumurtanın sarılarını aklarından ayıralım. Yumurta akları kar gibi olana kadar çırpalım. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını pudra şekeri , sütü ekleyerek çırpalım. Hemen ardından unu , vanilyayı ve nişastayı ekleyelim. Kar halindeki yumurtalarıda ekleyelim. Ağır ağır karıştıralım. Hamuru kalıbına boşaltıp 175 drecelik fırında 20 dk pişirelim. Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine ortadan ikiye ayıralım. Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı ıslatalım. ilk parçayı yerleştirelim. Ayrı bir yerde parfe için sütü bir tencereye alalım Süt ısınmadan una yavaş yavaş ekleyelim. Yarım su bardağı şekeri ekleyelim. Üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Ateşten aldıktan sonra 75 gr margarini ekleyelim ve çırpalım. Kremaya muz , kiviyi dilimleyerek ve dondurulmuş meyveleri ekleyelim. Kremayı pandispanyaya dökelim. Kalan pandispanya parçasınıda üzerine koyalım. Daha sonra ters çevirip düz bir servis tabağına koyalım. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyebiliriz.