Biftek Beyti

Malzemeler ;

  • 6 adet dana biftek
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • Tuz , karabiber
  • yarım çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ

Harç için ;

  • 6 çorba kaşığı küçük parçalara ayrılmış maydanoz
  • 6 çorba kaşığı küçük parçalara ayrılmış nane
  • 6 tatlı kaşığı badem içi
  • 6 çorba kaşığı beyaz peynir ( rendelenmiş)
  • Pul biber , karabiber

Servis için ;

  • 3 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Tuz , karabiber

Biftekleri iyice dövelim. Dilimlerimizin üzerine tuz, karabiber ve hardalı güzelce dağıtalım. Harç için kıydığımız nane , maydanoz , nane , badem içi ve peyniri baharatlarıda karıştırarak iyice harmanlayalım. Bu harcı bifteklerin üzerine sürüp rulo şeklinde saralım. Açılmaması için kürdanla tutturalım. Bifteklerimizi kızartıp fırın tepsisine dizelim. Defne yapraklarını , tereyağını ve yarım çay bardağı suyu ekleyelim. Folyo ile tepsiyi kaplayıp 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirelim. Folyoyu alıp biftekler kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Servis için ise pırasa ve havucu soteleyelim. Tuz ve karabiberide ekleyip dilimlediğimiz bifteklerin yanına görsel olarak koyalım.

Afiyet Olsun :)