Başamelli Dilim Kebabı

Malzemeler ;

  • 1 adet bonfile
  • 6 adet defne yaprağı

Terbiye için sos ;

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet soğan suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı pembe biber veya tane karabiber
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı krema

Başemal sos ;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz , karabiber

Terbiye sosunu hazırlamak için öncelikle zeytinyağ , hardal , sarımsak , soğan suyu , şeker , karabiber , sirke ve kremayı karıştıralım. Sosumuzu bonfile üzerine bulayıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün etimizi sosu ile birlikte fırına koyuyoruz. Üzerine de defne yapraklarını dağıtalım. Folyo ile saralım ve ısıtılmış fırında 200 derece de pişirelim. 1 buçuk saar kadar pişirmek yeterli olacaktır. Bonfileyi de dilimleyerek üzerine sosumuzu gezdirelim.

Beşamel sos ;

Tereyağında unumuzu kavuralım. Karıştırmaya devam ederken sütü ekleyelim ve koyulaşmasını bekleyelim. En son kaşar peynirini ve baharatınıda ekleyip ateşten alalım.

Afiyet Olsun :)