Ballı Ayva Tatlısı

23436567

Ballı Ayva Tatlısı

MALZEMELER

4adet ayva

1 adet elma

100gr kuru üzüm

4 kaşık dövülmüş ceviz

4 kaşık bal

8 bardak su

6 bardak şeker

tarçın

Yapılışı

Bir tencerede suyu 5bardak şeker ile kaynatın. İçine soyup 2’ye böldüğünüz ve ortalarını oyduğunuz ayvaları atıp haşlayın. Elmayı rendeleyip üzüm, ceviz, şeker ve tarçınla hafif kavurun, harç olsun. Yumuşayan ayvaları sudan alarak fırın kabına yerleştirin. Ortalarındaki boşluğa hazırladığınız harçtan pay edin. 180derecede 10dk pişirip fırından alın soğusun. Servis ederken de balı üzerlerine gezdirin. Arzu ederseniz yanına kaymaklı dondurma çıkarabilirsiniz.