Bakla Çorbası
Malzemeler ;
- Yarım kilo bakla
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- bir avuç kıyma ( yoğurup ufak köfteler yapalım)
- 3 domates rendesi
- 7 su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı dereotu
- 1 kepçe kuru erişte
- yeterince tuz ve karabiber
üzeri için ;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Geniş bir tencerede yağı , domatesi , koyarak biraz eritelim. Kaynar et suyunu kıyılmış taze fasulyeyi ve sarımsağı da koyup bir taşım kaynatalım. Erişteyi içine atıp güzelce karıştıralım. Köfteleri ilave edelim.Taze baklayı yumuşayana kadar pişirelim. Tuzu ve karabiber azsa ekleyip altını kapatalım. En son dereotunu koyup güzelce karıştıralım. Çorbayı kaselere koyup üzerine tereyağında kavrulmuş nane ve biberi ekleyip servis edebiliriz.
Afiyet Olsun :)