Ayva Aşı Tarifi
Malzemeler;
- 1 Paket Kalem Makarna
- 2 Adet Ayva
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1/2 kg. Kuzu But Kuşbaşı
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 4 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber ve Tuz
Hazırlanışı;
Zeytinyağında küp doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavurun. Etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar soteleyin. Salça ve baharatını ekleyip 1 çay bardağı su koyun, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvaların kabuklarını soyun, dilimleyin ve tencereye ekleyin. 15 Dakika pişirip nar ekşisiyle karıştırın. Süzülmüş makarnayla harmanlayarak servis yapın.
Makarnanın Hazırlanışı;
5 lt. suya tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan suya makarnayı ilave edin ve kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın. Arada sırada kontrol ederek 10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve servis edin.
Afiyet Olsun :)