Avunya Mantısı Tarifi
Malzemeler;
- 1 Paket Yumurtalı Kısa Erişte
- Yarım Tavuk
- 1 Su Bardağı Nohut
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 2 Adet Domates
- Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı;
Tavuğu 8 su bardağı suda haşlayın ve suyunu kullanmak üzere ayırın. Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın. İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Salça ve domatesi ekleyerek 10 dakika soteleyin. Haşlanmış tavuk etleri ve nohutları 1 su bardağı tavuk suyu ile beraber soğanlara ekleyin ve kısık ateşte yarım saat pişirin. Naharatını serpin ve süzülmüş erişteyle harmanlayarak servis yapın.
Erişte Hazırlanışı;
5 Lt. suyu kaynatın ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kaynayan suya erişteleri ilave edin, kapağı açık olarak kaynamaya bırakın ve arada sırada karıştırın. Arada sırada kontrol ederek 8-10 dakika haşlayın ve haşlanan erişteyi süzerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)