Ananaslı Kek

Malzemeler ;
- 100 gr tereyağ
- 4 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı süt
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 adet ananas
- Alabildiğine un
Vanilya sosu için ;
1 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edelim. Mikser yardımı ile çıprmaya devam ederken yumurtaları tek tek ilave edelim. Sıvıyağ , süt , toz fındık , kabartma tozu , vanilya ve alabildiği kadar unu ekleyip mikserin düşük ayarı ile çırpalım. Ve ısıtılmış fırında pişirelim.
Ananası hazırlarken kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Bir tavaya alalım üzerine 1 çorba kaşığı şeker ilave edip 5 dk kadar pişirelim. Ananasların yarısını kek harcının içerisine ekleyip harcı fırına verelim.
Vanilya sosunu hazırlarken küçük bir tencereye sütü , şekeri , vanilyayı , nişastayı ve yumurta sarısını koyup , sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştıralım. Sosumuzu kekin üzerinde gezdirelim.
Afiyet Olsun :)