Ananaslı Kek

Malzemeler ;

  • 100 gr tereyağ
  • 4 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 adet ananas
  • Alabildiğine un

Vanilya sosu için ;

1 buçuk su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı mısır nişastası

2 paket vanilya

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edelim. Mikser yardımı ile çıprmaya devam ederken yumurtaları tek tek ilave edelim. Sıvıyağ , süt , toz fındık , kabartma tozu , vanilya ve alabildiği kadar unu ekleyip mikserin düşük ayarı ile çırpalım. Ve ısıtılmış fırında pişirelim.

Ananası hazırlarken kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Bir tavaya alalım üzerine 1 çorba kaşığı şeker ilave edip 5 dk kadar pişirelim. Ananasların yarısını kek harcının içerisine ekleyip harcı fırına verelim.

Vanilya sosunu hazırlarken küçük bir tencereye sütü , şekeri , vanilyayı , nişastayı ve yumurta sarısını koyup , sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştıralım. Sosumuzu kekin üzerinde gezdirelim.

Afiyet Olsun :)