Abanuş Tarifi
Malzemeler;
- 1 Paket Boncuk Makarna
- 1/2 Kg. Kuzu But (ince doğranmış)
- 1 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber
- 5 Adet Sivri Biber
- 3 Adet Patlıcan
- 2 Adet Domates
- 8 Diş Sarımsak
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Tuz ve Karabiber
Üzerine;
- 1 Çay Bardağı Maydanoz
Hazırlanışı;
Tereyağında kırmızı biberle çok ince doğranmış eti kavurun. Üzerine 1 su bardağı su koyarak et yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcan, biber ve domatesleri fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun ve bıçakla püre haline getirin. Ezilmiş sarımsakla karıştırın. Pişen etlere köz sebzeleri ekleyerek karıştırın ve maydanoz harmanlayın. Süzülmüş makarnayla karıştırarak servis yapın.
Makarnanın Hazırlanışı;
Suya tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan suya makarnayı ilave edin ve kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın. Arada sırada kontrol ederek 10 dakika haşlayın. Haşlanmış makarnayı süzün ve servis edin.
Afiyet Olsun :)