Klasik Muhallebi Tarifi
MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 5 tepeli tatlı kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- Arzuya göre 2-3 diş damla sakızı
Muhallebi Nasıl yapılır?
- 4 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa yakın.
- 1 su bardağı sütün içine nişastayı koyup karıştırın.
- Süt kaynamaya başlayınca nişastalı sütü kaynayan sütün içine katıp hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
- Damla sakızı eklemek isterseniz, damla sakızını havanda iyice ezip ilave edin.
- 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Sıcakken kaselere boşaltın. İster sıcak, ister soğuk servis edin.