Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
- 1 kg.vişne
- 1 kg. şeker (5 su bardağı kadar)
- 1 çay bardağı su
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu veya çeyrek limon suyu
- 1 fiske tuz
Vişne reçelinin yapılışı
- Vişneleri yıkayıp ayıklayın. Sap kısmına yakın kısmına iki parmağınızla sıktırarak çekirdeğini çıkarın.
- Dibinde biriken sudan 1 çay bardağını süzün. (bunun yerine normal su koyacağız. Bunu ekşiliğinin gitmesi ve renginin daha pembe olması için yapıyoruz.)
- Üzerine şekeri döküp ağzını kapatın. en az 6-8 saat kadar bekletin.
- Bu süre sonunda şekerin büyük bir kısmı erimiş olmalı.
- Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyip ateşe koyun.
- Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri bir kevgirle alın. Altını kısıp reçelin suyu kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
- Altını açtığınızda kaynarken iri gözenekler çıkarmaya başlayınca limon tuzunu ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
- Sıcakken kavanozlara doldurup soğuyunca ağzını kapatın. Güneş görmeyen bir yerde saklayın.