EVDE KARAMEL SOS YAPIMI
KARAMEL SOSU
Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı su
- 5-6 damla limon suyu
- 100 gr tereyağı (2 yemek kaşığı kadar)
- 100 gr. kaymak (sütün üzerinde biriken kaymak) veya aynı miktarda krema
- 1 tatlı kaşığı vanilya
YAPILIŞI
- Şeker, limon suyu ve 5 yemek kaşığı suyu orta boy bir tavaya koyup kısık ateşte kaynamaya bırakın. Arada bir tavayı sallayarak karışmasını sağlayın. ( Karamelize olurken kaşıkla karıştırmayın)
- Şeker kaynadıkça rengi koyulaşmaya başlayacak. Sütlü kahve rengini alınca içine tereyağını koyup eriyene kadar kaşıkla karıştırın.
- Daha sonra kaymak veya kremayı ekleyip hızla karıştırmaya devam edin. Eriyince ocaktan alın, vanilyayı ekleyip 2 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Eğer içinde kaymak parçaları varsa el blenderından çekebilirsiniz. Blenderdan çekince rengi biraz daha açılıyor.
- Karameli sıcakken bir kavanoza boşaltın.
- Soğuyunca kapağını kapatıp buz dolabında saklayın.