Kiraz Marmelatı Tarifi

Markette pek tatlı olmayan kirazların 2.5 tl olduğunu görünce biraz alayım dedim. Ne yapayım diye düşünürken, aklıma marmelat geldi. Çok lezzetli bir marmelat elde ettim. Bu marmelatı pastalarda, kurabiyelerde süsleme amaçlı kullanabiliriz. Kahvaltıda ekmeğe sürmek için de nefis oluyor. Çocuklara bol katkılı krem çikolataları almayın canlarım. Meyve marmelatları yapıp, sürün ekmeklerine..:)Malzemeler

  • 1 kg. Kiraz
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • bir fiske tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu

Kiraz marmelatı nasıl yapılır?

  • Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
  • Mutfak robotundan iyice çekin. İsterseniz hafif parçalı kalabilir.
  • Bir tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Üzerine biriken köpükleri alın.
  • Orta hararetli ısıda suyunu iyice çektirin.
  • Suyunu çekmeye yakın içine limon tuzunu ekleyin.
  • 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Çok fazla yaptıysanız, bir kısmını sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.  Hemen tüketecekseniz sıcakken kavanoza koyup, soğuyunca ağzını kapatın.

NOT: Marmelat için 1 çay kaşığı limon tuzu yeterliydi fakat en kirazın tatlılığı kırılsın diye daha fazla ekledim.