Mandalina Kabuğundan Reçel Yapımı

Kabuk deyip burun bükmeyin derim. Meyve kabuklarından harika reçeller oluyor. Yakın zamanda limon kabuğu reçeli de yaptım. Nefis bir reçel oldu. Mandalina kabuğundan reçel yapmak çok kolay, hiç uğraştırmıyor. Kokulu mandalinayla daha bariz bir kokusu oluyor. Fakat diğer mandalinalarla da olabilir. Hiçbir şeyi Rabbimiz  boşa yaratmamış. Ben bu meyve kabuklarına kıyamıyorum. Bir şekilde değerlendirme taraftarıyım. Hepsi olmasa bile en azından bu şekilde değerlendirebiliriz.

Malzemeler

  • 8 adet king mandalina kabuğu
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (mandalina suyu da olabilir)
  • Çeyrek limon suyu

Nasıl yapılır?

  • Mandalinaları sirkeli suda 10 dakika bekletin. Bu şekilde meyvenin üzerinde kimyasal kalıntı varsa arınması sağlanacak.
  • Mandalinaları tekrar yıkayıp kabuklarını soyun.
  • Kabukları mutfak robotuna veya bir doğrayıcıya koyup küçük parçalar halinde olana kadar çekin. Ama sakın püre yapmayın.
  • Bir tencereye alıp üzerine şekeri dökün.
  • Elinizle yoğurur gibi yaparak 2 dakika kadar kabuğun renginin şekere geçmesini sağlayın.
  • Yaklaşık 3-4 saat bu şekilde beklettiğiniz kabukların üzerine sıcak suyu ekleyip ocağa alın.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın.
  • Kısık ateşte reçelin suyu şerbet kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu ekleyin.
  • Ocaktan alıp sıcakken kavanoza yerleştirin. Soğuyunca ağzını kapatın.