İncir reçeli Nasıl Yapılır
Olgunlaşmış incirlerle yaptığım bu reçeli, deneyen herkesin beğeneceğine inanıyorum. İncir olgun olduğu için, reçel piştikten sonra marmelatvari görünüyor ama tadında bir değişiklik olmuyor.
Malzemeler
- 550 gr. İncir
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 6-7 diş limon tuzu
- 2 adet karanfil
- 1 çay kaşığı tereyağı
Yapılışı
- İncirleri soyun ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
- Yayvan bir tencereye dizin.
- Üzerine şekeri ve suyu ve 2 adet karanfili ekleyip kısık ateşte şekeri eriyene kadar tutun.
- Yarım çay kaşığı tereyağını ilave edin ve orta ateşte suyu kıvamlı bir hâl alana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin.
- Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- Hemen tüketmeye başlayacaksanız, kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatın.
NOTLARIM: İncirler mutlaka yumuşayıp, biraz dağılıyor. Reçeli kaşıkla karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlarsanız, meyveler daha az zedelenmiş olur.