İncir reçeli Nasıl Yapılır

smoksladko_03

Olgunlaşmış incirlerle yaptığım bu reçeli, deneyen herkesin beğeneceğine inanıyorum. İncir olgun olduğu için, reçel piştikten sonra marmelatvari görünüyor ama tadında bir değişiklik olmuyor.

Malzemeler

  • 550 gr. İncir
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 6-7 diş limon tuzu
  • 2 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı

  • İncirleri soyun ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
  • Yayvan bir tencereye dizin.
  • Üzerine şekeri ve suyu ve 2 adet karanfili ekleyip kısık ateşte şekeri eriyene kadar tutun.
  • Yarım çay kaşığı tereyağını ilave edin ve orta ateşte suyu kıvamlı bir hâl alana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin.
  • Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Hemen tüketmeye başlayacaksanız, kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatın.

NOTLARIM: İncirler mutlaka yumuşayıp, biraz dağılıyor. Reçeli kaşıkla karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlarsanız, meyveler daha az zedelenmiş olur.