Vanilyalı Süt Reçeli Tarifi

10176212_10152023444245773_1804875886_n

Kahvaltıya özel, vanilyalı süt reçeli

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt (Ben taze süt kullandım)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı

  • Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
  • Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
  • Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu.
  • Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın. En son vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.