Kiraz Marmelatı Tarifi

kiraz-marmelati-tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg. Kiraz
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • bir fiske tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu

Kiraz marmelatı nasıl yapılır?

  • Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
  • Mutfak robotundan iyice çekin. İsterseniz hafif parçalı kalabilir.
  • Bir tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Üzerine biriken köpükleri alın.
  • Orta hararetli ısıda suyunu iyice çektirin.
  • Suyunu çekmeye yakın içine limon tuzunu ekleyin.
  • 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Çok fazla yaptıysanız, bir kısmını sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.  Hemen tüketecekseniz sıcakken kavanoza koyup, soğuyunca ağzını kapatın.

NOT: Marmelat için 1 çay kaşığı limon tuzu yeterliydi fakat en kirazın tatlılığı kırılsın diye daha fazla ekledim.