Kiraz Marmelatı Tarifi
Malzemeler
- 1 kg. Kiraz
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- bir fiske tuz
- 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu
Kiraz marmelatı nasıl yapılır?
- Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
- Mutfak robotundan iyice çekin. İsterseniz hafif parçalı kalabilir.
- Bir tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Üzerine biriken köpükleri alın.
- Orta hararetli ısıda suyunu iyice çektirin.
- Suyunu çekmeye yakın içine limon tuzunu ekleyin.
- 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Çok fazla yaptıysanız, bir kısmını sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Hemen tüketecekseniz sıcakken kavanoza koyup, soğuyunca ağzını kapatın.
NOT: Marmelat için 1 çay kaşığı limon tuzu yeterliydi fakat en kirazın tatlılığı kırılsın diye daha fazla ekledim.