Kivi Reçeli Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

 2 Su bardağı şeker

2.5 Su bardağı su

6 Adet kivi (sert olması lazım)

2 adet karanfil

Hazırlanışı

  • Şeker ve suyu tencereye alın,kaynamaya bırakın
  • Şurup kaynarken kivileri soyup,ortadan ikiye bölerek dilimleyin.bölmedende dilimleyebilirsiniz,ben yemesi rahat olsun diye böyle yaptım.
  • şurup kaynamaya başladıktan yaklaşın 10-15 dakika sonra kivileri içine atıp,pişirmeye devam edin.Bu esnada karanfilleride içine atın.Ben yarım saat kadar pişirdim.Kivi daha yumuşaksa süre kısalabilir.
  • limon suyu koymuyoruz,zaten kivi ekşi bir meyvedir,ekstra ekşiye gerek yok.
  • sıcakken bir kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın.