Kivi Reçeli Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
2 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
6 Adet kivi (sert olması lazım)
2 adet karanfil
Hazırlanışı
- Şeker ve suyu tencereye alın,kaynamaya bırakın
- Şurup kaynarken kivileri soyup,ortadan ikiye bölerek dilimleyin.bölmedende dilimleyebilirsiniz,ben yemesi rahat olsun diye böyle yaptım.
- şurup kaynamaya başladıktan yaklaşın 10-15 dakika sonra kivileri içine atıp,pişirmeye devam edin.Bu esnada karanfilleride içine atın.Ben yarım saat kadar pişirdim.Kivi daha yumuşaksa süre kısalabilir.
- limon suyu koymuyoruz,zaten kivi ekşi bir meyvedir,ekstra ekşiye gerek yok.
- sıcakken bir kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın.