Kuşburnu Marmelatı Tarifi
Kuşburnu Marmelatı
- 1 kg. Kuşburnu
- 2 su bardağı şeker
- 1 silme çay kaşığı limontuzu
- Yeterince su
Kuşburnu marmelatının yapılışı
- Kuşburnularını yıkadıktan sonra, sap ve baş kısımlarını elinizle koparın. Bir tencereye alın.Üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 2 saate yakın pişirin.
- Bu işlemi düdüklü tencerede yaparsanız çok daha kolay olacaktır.
- Meyveler macun gibi pişmiş olmalı, yoksa süzgeçten geçirmek çok zor olur.
- Pişen ve ılıyan kuşburnuları bir tencere üzerine oturtulmuş kevgirin içine dökün. Elinizle bastırarak kevgirden geçirin. En son çekirden üzerinde fazlaca meyve kalacaktır. Bu çekirdekleri ayrı bir kaba alıp, 2 su bardağı kadar su ekleyin ve iyice karıştırın. yeniden kevgire döküp ovalayın. Bu şekilde çekirdekler meyve püresinden tamamen ayrışmış olacak.
- Kuşburnu püresini yeniden ateşe koyun. Üzerine 2 su bardağı şekeri ilave edip karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekilip, krema kıvamına gelene kadar pişirin. Limontuzunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
NOT: Marmelatlar pişerken sık sık karışmanız gerekir. Aksi halde dibine tutması çok kolay olur.