Sade Açma Tarifi

ÖRGÜ AÇMA

Malzemeler

  • 3 su b.un+2 tepeleme yemek k.,
  • 1 yumurta,
  • 1 su b.ılık süt,
  • 50 gr.erimiş tereyağ,çok kızdırmayın sadece erisin(benim tereyağ yoktu margarin koydum),
  • yarım paket yaş maya,
  • 1 tepeleme çay k. tuz,
  • 2 tepeleme yemek k.şeker.

Yapılışı:

  • Unun ortası havuz gibi açılır,tüm malzemeler konur(yalnız tuz unun üstüne serpilir)yoğrulur.
  • Ben fırını önceden 70 dereceye ısıtıyorum;sonra fırını kapatıp, yaklaşık 35 dakika hamurumuz kabarana kadar tutuyoruz.Sonra 9 bezeye bölüp,3′er li çubuklar yapıp saç örgüsü gibi örüyoruz.3 tane açmamız  çıkıyor.
  • Üzerine bir iki damla yağ ve sütle inceltilmiş yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpiyoruz;isteyen susam da serpebilir.
  • Ben yine tepsi mayası için 100 derece fırına veriyorum.5-10 dakika yeterli. Bütün bunlar hedefe bir an önce varmamız için, kolay kaçış yolları :)
  • Fırından alıp ısıyı 180 dereceye getirip tekrar fırına veriyoruz.Yaklaşık 20 dakika sonra açmalar hazır. Üzerine mutfak bezi koyup 10-15 dakika durduktan sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.