Papatya poğaça tarifi
Papatya poğaça tarifi, görüntüsü ve kolay yapımı ile misafirlerinizin hem gözüne hem midesine hem de damak zevkine hitap edecek.
Malzemeler:
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
İç malzemesi için:
- Bir parça böreklik beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
Ortası için:
- 1 parça böreklik beyaz peynir
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına yaş mayayı ekleyip üzerine ılık su ve sütü ekleyin. İçerisindeki maya eriyinceye kadar karıştırın. Maya yok olduktan sonra azar azar unu dökerek karıştırmaya devam edin. Unun üzerine şekeri ve tuzu serperek karıştırın. Hamur elinize yapışmayıncaya kadar karıştırma işlemini uygulayın.
Kıvam aldıktan sonra, hamurun kabı üzerini örterek en az bir saat bekletin.
İyice kabarıp iki katı kadar büyüyen hamurunuzdan yuvarlak parçalar alıp elinizde ceviz büyüklüğünde ve şeklinde yoğurun. Elinizde iyice bastırdıktan sonra avucunuz kadar açılmasını, ezilmesini sağlayın.
Tepsinize yağlı kağıt serin. Poğaça parçalarını aralıklı olarak dizin. Üzeri için erik büyüklüğünde toplar yapın ve bu topların içerisine ince kıyılan maydanozu ve peynirleri ekleyin. Yeniden top haline getirin. Topları yuvarlağın çevresine içeri gelecek şekilde dizin.
Biberleri ince ince, maydanozu ince kıyım doğrayın ve peynir ile karıştırın. Bu harcı ortadaki boşluklara doldurun.
Topların ve alttaki yuvarlığın kenarlarına yumurta sarısı sürün. Topların üzerine çörek otu serpin. 175 derecelik soğuk veya çok ılık fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.