Kat Kat Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane yumurta
- 1,5 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un
Ayrıca üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
Arasına sürmek için
- 75 gr. tere yağı
Yapılışı
- Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Azar azar un ilavesiyle hamurunuzu yoğurun.
- Her zaman olduğu gibi 5 dakika kadar yoğurmaya devam edin.( Bu kez hamurumuz diğer poğaça hamurları kadar yumuşak olmuyor ki daha rahat şekil verebilelim)
- Hamurun üzerini örtüp, iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalandırın.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün.
- Her iki parçayı da 6 eşit parçaya bölüp 12 beze elde edin.
- Her parçanın arasına 1 yemek kaşığı kadar erimiş tereyağı sürüp, üst üste koyun.
- Altışarlı gruplar halinde iki ayrı küme olacak.
- Bezelerin üzerine bir poşet geçirip buzdolabına kaldırın. İçindeki yağ donana kadar bekleyin.
- İlk oluşturduğunuz gruptan başlayarak, 4-5 mm. inceliğinde açın.
- 12 eşit parçaya bölüp pizza dilimleri gibi dilimler elde edin.
- Her parçanın geniş kısmına istediğiniz bir iç koyup sonuna kadar fazla sıktırmadan sarın.
- Kesik yerlere gelmiyecek şekilde yumurta sarısı sürüp, 15-20 dakika kadar tepsi mayası gelene kadar bekleyin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.