Karaköy poğaçası tarifi

Karaköy poğaçası, hem işe yetişmeden önce mükemmel bir atıştırmalık, hem de ani gelen açlık krizlerini önleyecek enfes bir tarif.

karakoy-pogaca

Malzemeler:

- 250 gr. margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında olacak)

- 2 adet yumurta

- 5 bardak un

- 1 paket kuru maya

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı süt

- 2 yemek kaşığı şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Derin bir kabın içerisine süt, maya, yağ, tuz ve şekerin yarısını koyarak karıştırın. Ardından üzerini kapatarak 15 dakika kadar dinlendirin.

Daha sonra oda sıcaklığında erimiş margarin ya da tereyağını ve yumurtanın birinin tamamını, birinin sadece beyazını ilave edip, karıştırmaya devam edin.

Tuz ve şekeri de unun üzerine serpiştirip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini streç filmle kapatarak yarım saat kadar bekletin.

Hamur mayalanıp kabarınca, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın.

Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra çatal yardımı ile çizikler atın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.