Portakal Aromalı Çizkek
Çizkek denemelerimden biri daha.Yoğun portakal tadı damakta harika bir tad bırakıyor.Bu yöntemle her türlü meyveyi kullanarak cheese cake yapmanız mümkün.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket labne peyniri(300 gr.)
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- yarım portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için
- 1.5 paket yulaflı veya kepekli bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Portakal sosu için
- 2 adet portakal püresi
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker(damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
- Yarım portakal kabuğu rendesi
Nasıl yapılır?
- Bisküvileri robottan çekin
- Eritilmiş tereyağıyla karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın
- labne ve yoğurdu ekleyip yeniden hafifçe çırpın
- son olarak portakal kabuğu,un ve nişastayı ekleyip karıştırın.
- Bisküvi tabanının üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin.
- Mümkünse en az 5-6 saat dolapta bekleyin
- Portakal sosu için,portakal kabuklarını derince soyup beyaz yerleri alın.
- Robottan geçirip püre haline getirin.
- Bir tencereye alıp,içine şeker ve nişastayı ilave edin.
- karıştırarak pişirin.Bir tatlı kaşığı yağı ilave edip karıştırın.Ilınınca çizkekin üzerine dökün.
Çizkek yapmadan önce,Çizkek yapmanın püf noktalarını mutlaka okuyun.