Çilekli mini cheesecake

Kraker ve krem peynir ile hazırlayacağınız ve üzerlerini taze çileklerle süsleyeceğiniz cheescakeler, tüm ailenin büyük keyifle tüketeceği atıştırmalıklara dönüşecek.

cilekliminichescake

Büyük bir cheesecake iştah kabartıcı olsa da, çilekli mini cheesecakeler çok daha lezzetli. Tam bir atıştırmalık olarak keyifle tüketeceğiniz bu mini cheesecakeleri yapmak da kolay. Küçük kağıt kalıpları kullanacağınız bu tarif yazın ferahlığını da barındıracak.

Malzemeler:

- 1 bardak tuzsuz kraker (ufalanacak)

- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 400 gr. krem peynir

- 1/2 bardak krema (yoğurt da kullanabilirsiniz)

- 2 yumurta

- 1 çay kaşığı vanilya

- Karamel ya da çilek sosu

Çilek sosu için malzemeler:

- 1 bardak çilek (ikiye bölünecek)

- 1/2 çay kaşığı limon suyu

- 2 çay kaşığı şeker

Karamel sosu için malzemeler:

- 2 bardak kahverengi şeker

- 6 çay kaşığı tuzsuz tereyağı

- 1 bardak krema

- 2 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:

Önce fırını 170 dereceye ısıtın ve kağıt kek kalıplarını kek kabına yerleştirin.

Kraker, tereyağı ve şekeri küçük bir kaba koyun ve karıştırın. Karışım ıslak kum görüntüsü haline gelmeli. Bu karışımı kek kalıplarının içine eşit şekilde bölüştürün.

Tepsiyi fırına koyun ve karışım altın rengini alana kadar 5-6 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.

Bu arada cheesecake'in dolgusunu yapmaya başlayın. Önce krem peyniri bir karıştırıcıda çırpın. Ardından içine kremayı, şekeri, yumurtayı ve vanilyayı ekleyin ve hepsini karıştırın.

Karışımı soğumuş kalıba koyun. Her bir kalıp için 2 çay kaşığı dolgu yeterli olacaktır. Kalıbın tümünü dolduracak şekilde karışımı kalıplara paylaştırın.

Ardından tepsiyi bir kez daha fırına koyun ve 20 dakika pişirin. Dolgu malzemesi piştiği anda bile hafif yumuşak olacaktır. Fazla pişirmemeye dikkat edin. Üzerleri çatlamaya başlarsa fazla pişiriyorsunuz demektir. Kek kalıbını fırından çıkartın ve soğumalarına izin verin. Ardından soğuk olarak servis etmek için buzdolabına koyun ve bekletin.

Çilek sosunu yapmak için ise çilekleri, limon suyunu ve şekeri küçük bir sos kabına koyun. Çilekleri tahta bir kaşıkla ezerek düşük ısıda yaklaşık 15 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra sos kabını ocaktan alın ve soğutun. Soğuduktan sonra mutfak robotuna koyun ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında yine buzdolabına koyun ve soğutun.

Karamel sos için, vanilya hariç tüm malzemeleri bir sos kabında birleştirin. Ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Bu yaklaşık 8 dakika sürmeli. Sonrasında içine vanilyayı ekleyin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Karamel sosunu bir kaba alarak soğuması için buzdolabına koyun.

Ardından minik cheesecake'lerinizin üzerine çilek sosunu koyun, üzerlerini birer çilek ile süsleyin. Tercihe bağlı olarak karamel sosu ile servis edin.