Limon Soslu Çizkek

Sizin evde herkes çizkeki seviyorsa limonlu çizkeki mutlaka deneyin. Tadı limonlu dondurmayı hatırlattığı için ben çok sevdim…

Tabanı için

  • 1.5 paket kepekli bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Dolgu malzemeleri

  • 300 gr.labne peyniri
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • yarım limon suyu ve bir limon kabuğu rendesi

Limon sosu

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon suyu ve kabuğu
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı vanilya

Limonlu çizkek’in yapılışı

  • İlk olarak eritilmiş veya yumuşamış tereyağını ve robottan çektiğiniz bisküvileri  karıştırıp, kelepçeli lakıbın dibine yayın ve iyice bastırın.
  • Karıştırma kabına labne ve süzme yoğurdu alıp mikserle hafifçe karıştırın.
  • Ardından yumurtaları teker teker kırıp karışıma yavaşça yedirin.
  • Limon kabuğu ve suyunuda ekleyip karıştırın.
  • En son un ve nişastayı ilave edin.
  • Kelepçeli kalıba bisküvi tabanının üzerine karışımı dökün.
  • Ben Jibek’ciğimin yöntemini tembellik edip uygulamadım :) Direk  fırına koydum fakat yanına bir kase içinde sıcak su koydum.
  • 165 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirdim.
  • Ortası hâlâ çok  hafif sallanıyorken fırından aldım.
  • Benim çizkekin üzerinde çok hafif çatlamalar olmuştu. Bunu limon sosu ile kapattım.Kimse farketmedi :)
  • Limon sosunu hazırlamak için su,süt şeker,limon kabuğu,zerdeçal ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirdim.Ocaktan aldıktan sonra sosu ılıttım. İçine limon suyunu ve vanilyayı ekleyip  karıştırdım.
  • Ilıyan çizkekin üstüne sosu da ılık olarak döktüm.
  • 4-5 saat bekletip servis yapabilirsiniz.

Not:Ben çizkeki kesmek için bu kez biraz acele ettim ve ortası  tam sertleşmemişti.En garantisi akşamdan yapmak ;)