Limon Soslu Çizkek
Sizin evde herkes çizkeki seviyorsa limonlu çizkeki mutlaka deneyin. Tadı limonlu dondurmayı hatırlattığı için ben çok sevdim…
Tabanı için
- 1.5 paket kepekli bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Dolgu malzemeleri
- 300 gr.labne peyniri
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- yarım limon suyu ve bir limon kabuğu rendesi
Limon sosu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 limon suyu ve kabuğu
- 1 silme çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı vanilya
Limonlu çizkek’in yapılışı
- İlk olarak eritilmiş veya yumuşamış tereyağını ve robottan çektiğiniz bisküvileri karıştırıp, kelepçeli lakıbın dibine yayın ve iyice bastırın.
- Karıştırma kabına labne ve süzme yoğurdu alıp mikserle hafifçe karıştırın.
- Ardından yumurtaları teker teker kırıp karışıma yavaşça yedirin.
- Limon kabuğu ve suyunuda ekleyip karıştırın.
- En son un ve nişastayı ilave edin.
- Kelepçeli kalıba bisküvi tabanının üzerine karışımı dökün.
- Ben Jibek’ciğimin yöntemini tembellik edip uygulamadım
Direk fırına koydum fakat yanına bir kase içinde sıcak su koydum.
- 165 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirdim.
- Ortası hâlâ çok hafif sallanıyorken fırından aldım.
- Benim çizkekin üzerinde çok hafif çatlamalar olmuştu. Bunu limon sosu ile kapattım.Kimse farketmedi
- Limon sosunu hazırlamak için su,süt şeker,limon kabuğu,zerdeçal ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirdim.Ocaktan aldıktan sonra sosu ılıttım. İçine limon suyunu ve vanilyayı ekleyip karıştırdım.
- Ilıyan çizkekin üstüne sosu da ılık olarak döktüm.
- 4-5 saat bekletip servis yapabilirsiniz.
Not:Ben çizkeki kesmek için bu kez biraz acele ettim ve ortası tam sertleşmemişti.En garantisi akşamdan yapmak